This site uses cookiesMore Information.

University of Glasgow Research Hub

Glasgow, United Kingdom

Designed to attract and support world-changing discovery, this high-tech facility under development at University of Glasgow draws inspiration from existing campus architecture and the transformative research that will be conducted within its labs and workspaces.

Forming the west side of a new square within the expanded campus, the building features a glass facade with varied terra-cotta panels and fins set within a cast stone frame. Its palette of red and buff terra-cotta, with anodized bronze mullions and pale cream cast stone, takes cues from the local context while establishing a personality all its own.

An undulating ribbon form breaks up the facade’s 330-foot length and creates window frontage for offices. An exterior colonnade with cast stone columns defines the transparent ground floor and forms a protected path along the edge of the new university square.

HOK’s design provides flexible wet and dry research space that allow for “free movement” between disciplines; write-up areas; event space; and structured and informal meeting areas supporting a wide range of research. A large, daylit atrium includes a café and maker lab.

SIZE
180,000 sq. ft. / 16,720 sq. m.
Services
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×