This site uses cookiesMore Information.

BBC Worldwide Headquarters

London, United Kingdom

The new headquarters for BBC Worldwide, the primary commercial arm of the British Broadcasting Corporation, transforms the broadcaster’s historic Stage 6 at Television Centre into an open, flexible environment. HOK’s design promotes BBC’s iconic brand and facilitates creativity and knowledge sharing among 1,200 employees.

The industrial design aesthetic draws inspiration from the Television Centre’s 1960s origins as the “television factory” and former home of BBC News. To create an open, efficient workspace, the design relocated four central lift cores to a windowless wall on the east, replacing them with a feature spiral stairway. This helical staircase acts as the main circulation route for staff, providing physical and visual links between the six office floors. A daylight-filled, circular atrium creates a ground-floor gathering place.

Combining bench workstations with loose furniture options accommodates activities ranging from focused work to small or large meetings. Workstations radiate out from the atrium, with the quietest locations placed along the glazed perimeter. Surrounding the staircase and atrium are flexible, secondary settings that encourage collaboration. Enclosed meeting rooms are located deep inside the building.

Graphics and media displayed throughout the space celebrate BBC’s historic and ongoing role in shaping culture and covering world events.

SIZE
94,025 sq. ft. / 8,735 sq. m.
Services
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×