X

1,600 people in 24 cities living 4 values for 1 goal:
To use design to help our clients succeed.

We create exceptional environments that meet our clients' most complex design challenges.

We inspire people through our work by expressing timeless cultural, organizational and personal values.

We connect people and place with ideas that come from many minds and imaginations.

We care about serving our clients, enriching lives, improving communities and protecting our natural environment through design.

We are a global architecture, design, engineering and planning firm.

中文
60+ Years of Design + Innovation
Search

Reimagining a Silicon Valley Tech Campus

The Central + Wolfe Campus
Sunnyvale, California, USA

“One of the more interesting office projects ever proposed in Silicon Valley”

Silicon Valley Business Journal

The design for The Central + Wolfe Campus creates a futuristic new campus in Silicon Valley.

HOK’s team embraced the vision of the developers to transform an existing 20-acre business park into a futuristic tech office campus with open floor plans.

The relationships between buildings and open space are inspired by the dynamic relationship of converging biomes in the Santa Clara Valley. Each of the three four-story office buildings has an internal courtyard designed for year-round use with pedestrian pathways connecting all facilities and outdoor spaces.

Creating an oasis of urbanity in the suburbs, the campus is designed with a full complement of amenities. Shaped like a quarter circle, the amenities building features sweeping, full-story glass walls and upper-level clerestory windows that create the sensation of being on an open porch. A large, overhanging roof allows dining and gathering spaces to spill out onto an outdoor patio on the central quad.

The central quad includes an open plaza, detailed landscaping, public art, a sunken amphitheater, a large dining terrace, outdoor pavilions, and café chairs and tables.

Distinguishing the development in the crowded local office market, the campus has achieved LEED Platinum status and the buildings are designed to be net-zero energy ready. Instead of adding a separate solar shading system, the design extends the concrete floor slabs as protruding fins that act as built-in sunshades protecting the glass walls from direct solar heat gain and glare.

Conveniently located between the Lawrence and Sunnyvale Caltrain stations, auto courts and a designated shuttle depot provide pedestrian drop-off areas. Once they arrive, employees can navigate all areas of the campus internally without accessing city streets.

LEED CERTIFICATION

LEED-NC Platinum 

SERVICES

Architecture
Interior Design
Landscape Architecture
Master Planning
Sustainable Design