X

1,600 people in 24 cities living 4 values for 1 goal:
To use design to help our clients succeed.

We create exceptional environments that meet our clients' most complex design challenges.

We inspire people through our work by expressing timeless cultural, organizational and personal values.

We connect people and place with ideas that come from many minds and imaginations.

We care about serving our clients, enriching lives, improving communities and protecting our natural environment through design.

We are a global architecture, design, engineering and planning firm.

中文
60+ Years of Design + Innovation
Search

A Workplace that Supports Cancer Research

National Cancer Institute Research Campus
Rockville, Maryland, USA

“This new facility has been designed to allow for easier renovations and new configurations to foster more scientific collaboration amongst NCI staff.”

Daryl Paunil, PE
Director, NCI Office of Space and Facilities Management

The National Cancer Institute’s new campus consolidates more than 2,400 people engaged in pioneering cancer research.

NCI Shady Grove features two eight-story towers connected by a shared entry atrium with a green roof.

The three lower levels provide contiguous 86,000-square-foot floor plates. These areas house shared functions including a cafeteria, meeting rooms, a 500-seat auditorium, a conference center, a full-service fitness center, a data center and outdoor seating areas. 

The third through eighth floors in the two separate, but identical, towers have a 34,250-square-foot floor plate. The deep wall-to-core span provides flexibility for office layout.

Because NCI’s researchers prefer private offices, more than half of the workplaces are enclosed. To bring daylight into the center of the space, the design pulls many offices away from the exterior wall and arranges them in neighborhoods.

The lobby’s walls are lined by more than 2,000 square feet of LED backlit wood veneer panels that emit a soft, golden-brown glow. As people walk toward the elevator lobbies, they pass “living” walls of live plants.

The building’s high-performance, low-E glass reduces energy use while admitting daylight. Linked to the building’s automated exterior window shade system, the lighting system uses daylight sensors to harvest daylight and reduce the solar heat load.  

“This new facility has been designed to allow for easier renovations and new configurations to foster more scientific collaboration amongst NCI staff,” said Daryl Paunil, PE, Director, NCI Office of Space and Facilities Management.

LEED CERTIFICATION

LEED Gold

SIZE

575,000 sq. ft. / 53,420 sq. m.

SERVICES

Architecture
Facility Programming
Graphic Design
Interior Design
Landscape Architecture
Master Planning

AWARDS

ASID Washington Metro Chapter – Best Commercial Office

NAIOP Maryland/DC – Award of Excellence – Best Suburban Office Over 4 Stories