1,600 people in 24 cities living 4 values for 1 goal:
To use design to help our clients succeed.

We create exceptional environments that meet our clients' most complex design challenges.

We inspire people through our work by expressing timeless cultural, organizational and personal values.

We connect people and place with ideas that come from many minds and imaginations.

We care about serving our clients, enriching lives, improving communities and protecting our natural environment through design.

We are a global architecture, design, engineering and planning firm.

60+ Years of Design + Innovation

A New Mixed-Use Destination on Guangdong’s Coast

Huafa New Town Phase Six
Zhuhai, China

HOK designed an expansive retail facility and luxury residential towers for Huafa’s new landmark development in Zhuhai. 

Situated along the Gongbei Customs Building at the juncture of the future Zhuhai-Hong Kong-Macau transportation interchange, this retail and luxury residential development is a vital part of the Huafa New Town International Lifestyle Community. The prestigious location gives the development a distinct public image.

A 645,000-sq.-ft. shopping mall, including a theater, supermarket and department store, anchors the development’s west end, while the east end features a 270,000-sq.-ft. spa center. A 160,000-sq.-ft. promenade spans the area between, weaving together the anchor stores, greenery and waterfront.

The facade’s different elevations feature an integrated composition of elements ranging from storefronts and feature walls to advertising boards and multimedia screens. With a palette of glass fiber-reinforced concrete, glazing and metallic detailing, the vibrant retail street maintains an intimate, human scale.

At the northwest edge of the development, two 30-story apartment towers feature prime orientations for spectacular garden views. Connections to the retail mall and other amenities provide residents with a distinctly urban and sophisticated experience.

The entire commercial complex is part of a looped sequence of retail spaces that share fluid massing silhouettes, ambiguous indoor-outdoor transitions and seamless circulation.

Fully integrated with the internal retail street, the outdoor greenery and waterfront provide visitors with scenic views and shelter from the elements. Linked by pedestrian bridges on the second story, the individual structures provide a variety of indoor and outdoor shopping experiences.

A 1,115-foot-long street canopy hovering 65 feet above the ground is clad with a lightweight ETFE (ethylene tetrafluoroethylene) membrane supported by a steel structure. Deriving its fluid form from tree trunks and leaves, the canopy’s web provides a sculptural focal point while shielding shoppers from the elements.

The design orients the development to take advantage of the region’s prevailing winds and to maximize natural ventilation. A subtle lift at the mall’s southern edge helps capture the summer breeze.

Zhuhai Huafa Architectural Design Consulting Co. served as the local partner for the project.


3 million sq. ft. / 280,000 sq. m.
34 acres / 14 hectares


Landscape Architecture
Interior Design
Master Planning


Engineering News-Record – Global Best Project Award of Merit, Retail and Mixed-Use Development


19 August 2015
“Huafa New Town Honored in ENR’s Global Best Projects Awards”
HOK News

1 October 2014
“Huafa Mall Grand Opening”
Southern China Daily