X

1,600 people in 24 cities living 4 values for 1 goal:
To use design to help our clients succeed.

We create exceptional environments that meet our clients' most complex design challenges.

We inspire people through our work by expressing timeless cultural, organizational and personal values.

We connect people and place with ideas that come from many minds and imaginations.

We care about serving our clients, enriching lives, improving communities and protecting our natural environment through design.

We are a global architecture, design, engineering and planning firm.

中文
60+ Years of Design + Innovation
Search
18 August 2017

HOK Secures Planning Consent for “Skinny House” Design in Central London

Located on a plot that is just 10 feet wide, the HOK-designed, three-bedroom home has multiple outdoor spaces and an open plan kitchen.

On behalf of developer Manhattan Loft Corporation & Ridgeford, HOK has secured outline planning consent from Westminster’s City Council for the development of a unique family home situated in a narrow alleyway between 379-383 Euston Road in London.

The residence will be developed on a constrained 10-foot-wide site and have a net internal area of 466 square feet. HOK responded to this brief with a design for a sustainable, three-bedroom, 4.5-story single residential unit with multiple outdoor spaces. The design features an open plan for the kitchen and dining area on the ground floor with a back outdoor courtyard. One terrace is at the back of the first floor level and a second terrace is accessible from the fourth floor master bedroom offering views of Regent’s Park.

“We’re pleased that planning has been secured for this highly unique residential project,” said Daniel Hajjar, managing principal for HOK’s London practice. “It is an example our ability to deliver innovative design at all scales, from bespoke houses to major residential towers.”

The design for the house on Euston Road, Fitzrovia, responds to the critical shortage of available development land in central London and the requirement to deliver more inventive housing. A central stairwell in the small atrium minimizes vertical circulation, provides natural light and ventilation, and maximizes available living space. The areas located at either side of the stairwell are arranged in half levels, providing strong visual connections.

To preserve the architectural integrity of adjacent buildings, the facade fronting Euston Road will be set back four inches from the adjacent building facades.

More:

bdonline.co.uk

WAN

The Telegraph

The Independent

The Evening Standard