X

1,600 people in 24 cities living 4 values for 1 goal:
To use design to help our clients succeed.

We create exceptional environments that meet our clients' most complex design challenges.

We inspire people through our work by expressing timeless cultural, organizational and personal values.

We connect people and place with ideas that come from many minds and imaginations.

We care about serving our clients, enriching lives, improving communities and protecting our natural environment through design.

We are a global architecture, design, engineering and planning firm.

中文
60+ Years of Design + Innovation
Search
5 May 2016

HOK Designs Square’s New St. Louis Office in the Cortex Innovation Community

Square Workplace St. Louis Office Design by HOK

HOK designed the new 17,000-sq.-ft. office space for San Francisco-based Square, Inc., in the @4240 building in the Cortex Innovation Community in midtown St. Louis.

Square, the mobile payments company founded by native St. Louisans Jack Dorsey and Jim McKelvey, selected HOK to design the conversion of the historic building’s old wire shed into a state-of-the-art workplace.

Developer Wexford Science & Technology, LLC, previously teamed with HOK to renovate @4240, a LEED Platinum-certified office and laboratory building that once housed a 1940s phone factory.

Square Workplace St. Louis Office HOK Design

HOK designed its new office space to attract, engage and optimize its appeal to a variety of employees while creating a dynamic, highly functional workplace environment. Highlights include:

  • Orienting the design to take advantage of the 16-foot ceiling and large windows along the building’s east and south facades, as well as several centrally located skylights, to flood the interior with natural light.
  • Activity spaces where Square’s workforce can recharge, focus and socialize. These include small nooks and private spaces for meetings and phone conversations. A community space adjacent to a micro kitchen accommodates various company functions.
  • Furniture selected to accommodate changes in posture, including adjustable height desks.
  • Acoustic panels hanging from the ceiling.
  • Custom-designed tables for community space made locally by COLLAB, LLC.

Artisan Building Co. was the general contractor.